MM8 voerbunker: capaciteit vrijmaken op boerderijen van elke omvang

De voerbunker wordt gebruikt om voorraden basisvoer op te slaan en biedt het voordeel van een gesloten ontwerp met waterdichte, roestbestendige zijpanelen. Het voer wordt vrijgegeven via roestvrijstalen vloerpanelen.

De voeropslag is een belangrijk element van automatisch voeren. De voercomponenten gaan van de opslag naar de menger, en van daaruit naar de voergang. Het perfecte systeem voor voeropslag moet in staat zijn om naadloos op te gaan in het automatische voerproces, om de werkdruk zo veel mogelijk te beperken. Als systeemleverancier biedt GEA u precies de juiste oplossing voor uw bedrijf met de MM8- of GM17-voerbunker.

De voordelen van voeropslag met MM8- of GM17-voerbunkers:

  • De perfecte opslagoplossing voor uw bestaande systeem: gecombineerd met de Mix Feeder, Free Stall Feeder, Mix & Carry, Belt Feeder.
  • Stevig en onderhoudsvriendelijk, dankzij de duurzame materialen en de vakkundige productie.
  • Schone opslag van het basisvoer in een niet-corroderende voerbunker.
  • Het systeem kan meegroeien met uw bedrijf: dankzij het modulaire ontwerp is een flexibele uitbreiding mogelijk.
  • Automatische uitvoer naar de stationaire voermenger, mixfeeder of voersystemen met transportband.

Nette, schone opslag van voer in de niet-corroderende roestvrijstalen bunker
De opslag van basisvoer voor gemengd voeren moet plaatsvinden in een droog, schoon gebied. Daarnaast moet het voer schoon worden vervoerd, om verder schoonmaakwerk te voorkomen. Met GEA voerbunkers beschikt u over een voorziening voor nette, schone opslag van het voer voor uw koeien. De bunkers zijn gemaakt van niet-corroderend roestvrijstaal.

Integreer een voerbunker in het automatische voerproces en bespaar tijd en arbeidskosten
Het grootste voordeel van een voerbunker is de naadloze integratie in het automatische voerproces op uw bedrijf: de voerbunker brengt de gewenste hoeveelheid basisvoer automatisch over naar de stationaire voermenger, feeder of rechtstreeks naar de voerband. U hoeft dan nog maar één ding te doen: de voerbunker regelmatig vullen met basisvoer. Voor een perfecte afvoer hebben de voerbunkers een kettingbodem die het voer uit het achterste deel van de voorraadbunker naar de uitgang stuwen. Afhankelijk van uw behoeften betreffende de voeropslag, kunnen voerbunkers onder verschillende hoeken worden gemonteerd. De controller regelt dus hiermee de manier waarop het voer op de voerband terechtkomt, van waaruit het naar de voermenger wordt overgebracht of rechtstreeks naar een automatische GEA voerwagen. Op deze manier wordt de voerbunker naadloos opgenomen in een complete oplossing voor uw bedrijf.

De voeropslagcapaciteit groeit mee met uw bedrijf: de MM8-voerbunker kan flexibel worden uitgebreid
Om aan de eisen van uw bedrijf te voldoen, biedt GEA u de MM8-voerbunker in modules. U kunt uw voeropslag samenstellen uit verschillende modules, zodat hij perfect aansluit bij de behoeften waaraan het voeren op uw melkveebedrijf moet voldoen. U kunt uw MM8 ook op elk moment uitbreiden met verdere modules en zodoende de voeropslagcapaciteit vergroten - altijd in de pas met de groei van uw veestapel.

GM17 voerbunker

De GM17-voerbunker herbergt, transporteert, verwerkt en distribueert exacte posities van gehakseld ruwvoer zoals ingekuild gras en maïs.

De GM17 is gemaakt van roestvrijstaal en is zeer duurzaam. Hij biedt voldoende ruimte voor het vullen met een brede laadschop. Het ontwerp zorgt ervoor dat het voer zich niet kan afzetten en minimaliseert de voerverspilling en de onderhoudskosten. De voerbunker biedt een maximale veiligheid en een minimale geluidsemissie.