Voedingssupplementen

Bolussen zorgen voor een constante en gegarandeerde aanvulling van sporenelementen en vitamines op het dagelijks rantsoen. Met behulp van de speciale bolusschieter kunnen bolussen eenvoudig worden toegediend, zodat de bolus gemakkelijk in de maag komt. Wij hebben een ruim assortiment aan bolussen voor uw koeien en kalveren. 

Topro High Trace bolus

Innovatieve mineralenbolus voor koeien: dé bouwsteen voor gezonde koeien! 
De Topro High Trace bolus voorziet het dier 6 maanden lang uiterst nauwkeurig van de dagelijks benodigde mineralen en sporenelementen. 
De Topro High Trace bolus draagt bij aan een optimale weerstand en vruchtbaarheid voor melkvee en jongvee boven de 250 kg. Een bolus wordt toegediend om een koe extra te ondersteunen in de groei of op momenten met hoge stress als ziekte, afkalven, inseminatie etc. Door de geleidelijke afgifte is het dier dagelijks verzekerd van voldoende mineralen. De Topro High Trace bolus bevat onder andere koper, kobalt, selenium, zink en jodium.
Ideaal voor melkgevende koeien met normale productie (tot ± 9.000 liter per jaar).

Topro High Trace bolus

Topro Top Trace bolus

Innovatieve mineralenbolus als extra aanvulling op de Topro High Trace bolus. 
De Topro Top Trace bolus voorziet het dier 6 maanden lang uiterst nauwkeurig van de benodigde mineralen en sporenelementen, zoals kobalt, selenium, zink, jodium en mangaan. Voor optimale mineralenvoorziening in en na de droogstand. 
Bij het droogzetten 1 bolus toedienen, in combinatie met een High Trace bolus.
Speciaal ontwikkeld voor hoogproductief melkvee, zoogkoeien en probleemgevallen.

Topro Top Trace bolus

Topro Junior bolus

Innovatieve mineralenbolus voor jongvee: dé bouwsteen voor gezonde dieren! 
De Topro Junior bolus voorziet het dier 6 maanden lang uiterst nauwkeurig van de benodigde mineralen en sporenelementen, zoals koper, kobalt, selenium, zink en jodium, en draagt zo bij aan een optimale weerstand en een verbeterde groei en vruchtbaarheid. 
Voor jonge dieren (pinken) vanaf 150 kg. De bolus heeft een werkingsduur van 180 dagen (6 maanden), waardoor het dier het hele jaar voorzien is van mineralen door slechts 2 bolussen! Het ideale tijdstip om de bolus toe te dienen is bij het uitweiden en de 2e bolus bij het op stal zetten van het dier.

Topro Junior bolus

Topro Calcium bolus

De Topro Calcium bolus is een flash release bolus, dus komt onmiddellijk vrij in de pens. Dien de bolus toe bij koeien met, of waarbij, melkziekte wordt verwacht. De bolus bevat 20 gram zuiver, goed opneembaar calcium per bolus. Met vitamine D voor een nog betere opname. Bevat tevens 5,4% fosfor.

Topro Calcium bolus

Topro Magnesium bolus

Bolus ter ondersteuning van het dier in perioden van magnesiumtekorten. 
In een langere periode met een tekort aan magnesium kan kopziekte ontstaan. Dit kan optreden bij een rantsoen dat voornamelijk bestaat uit gras met (te) weinig magnesium: hoofdzakelijk bij jong gras in het voorjaar. 
Door ingeven van de bolussen is het dier gedurende vier weken verzekerd van een dagelijkse behoefte aan magnesium.

Topro Magnesium bolus

Topro Phosphorus bolus

Bolus ter ondersteuning van het dier in perioden van hoge fosforbehoeften. Rond het afkalven treedt vaak een verstoord mineralenevenwicht op. Een tekort aan calcium (melkziekte) is daarvan de meest bekende. Een bijkomend verschijnsel kan een tekort aan fosfor zijn. Dit tekort kan leiden tot het Downer syndroom. Deze aandoening uit zich onder andere in dat het dier niet meer rechtop kan staan. In tegenstelling tot melkziekte is de temperatuur, hartslag en ademhaling normaal. 
Elke bolus bevat 15 gram fosfor en 13 gram calcium en komt onmiddellijk vrij.

Topro Phosphorus bolus

Topro Dry bolus

Mineraalvoeder in de vorm van een bolus speciaal afgestemd voor de droogstandsperiode. De Topro Dry bolus voorziet het dier 10 weken lang van benodigde mineralen en vitaminen. Gedurende de periode is een continu en nauwkeurige afgifte van jodium, kobalt, koper, mangaan zink, selenium, en de vitamines A, D3 en E gewaarborgd. De bolus ondersteunt een optimale voorbereiding op het afkalven, start van de lactatie en bevruchting.

Topro Dry bolus

Bolusschieter Topro RVS ø34mm (getande opening)

Voor het ingeven van bolussen.

Bolusschieter Topro RVS ø34mm (getande opening)

E-PILL 4 stuks

De Energie-bolus. 1 bolus bevat 100g. natriumpropionaat en 1.3Mj energie. Te gebruiken als supplement ter ondersteuning van de therapie van slepende melkziekte, in geval van een energietekort of na een lebmaagoperatie. Dosering: 2 boli per dag gedurende 2 dagen.

Voldoet aan GMP+ normering

E-PILL 4 stuks

CA-PILL 4 stuks

Voor een betere calciumvoorraad meteen na het kalven. Meer calcium – minder melkziekte.
Wat is nieuw?
De Ca-PILL is de eerste biologische calcium pil.Geen calciumchloride – geen zweren.
Wat is meer natuurlijk?
De Ca-PILL is gemaakt van calciumacetaat. Acetaat is een natuurlijk penszuur.
Hoe effectief is de Ca-PILL ?
Wetenschappelijke testen* laten zien dat de Ca-PILL bloedcalcium laat toenemen vanaf 1 tot 24 uur na toedienen.
Voor welke koeien is het?
Voor alle tweedekalfs koeien en ouder. Het risico op te laag calcium neemt toe met de leeftijd.
Wanneer moet het gegeven worden?
2 pillen op de dag van kalven. 2 pillen de dag erna. 

Voldoet aan GMP+ normering

CA-PILL 4 stuks