Single Beam: zwevend montagesysteem van ligboxen

Onbelemmerde ligruimte, maximale bewegingsvrijheid en betere toegang tot de ligboxen. Met dit doel introduceerde GEA de Single Beam. Dit geoptimaliseerde, zwevende montagesysteem is met name geschikt voor diepstrooiselstallen. Het systeem bestaat uit een horizontale balk als ophangconstructie voor de Combi Comfort ligboxen, met zo weinig mogelijk steunpunten in het diepstrooisel. Dit zorgt voor maximale bewegingsvrijheid van de koeien bij het opstaan en gaan liggen. De koeien krijgen tevens een betere toegang tot de ligbox en het reinigen van de boxen is eenvoudiger. Een ander groot voordeel is de flexibiliteit bij het monteren van hoogte en breedte.

Comfort en veelzijdigheid voor hedendaagse koeien
Het loopstalmontagesysteem met één straal beschikt over een innovatief, gepatenteerd montage-ontwerp. Deze ligbox is veelvuldig getest en het gebruik ervan bewezen. De ligbox wordt wereldwijd door melkveebedrijven gewaardeerd. Vervaardigd uit zware materialen voor veelzijdigheid en uitstekend gebruik van de ligbox. Systemen met één straal zorgen voor schonere boxen aangezien de koeien rechter liggen.

Single Beam

Maximum koecomfort – te gebruiken met elk bedsysteem – Sofmat®-systemen, zand, matrassen of vaste mest. Koeien houden van een onbelemmerde ligruimte. De hoogte en breedte van de ligbox kunnen op elk moment worden aangepast.

Eenvoudige installatie – ontworpen voor elke toepassing - buismontage (er is geen aansluiting op de vloer nodig), houten montage (geen betonnen constructie nodig) of montage in stalen kolom (voor installatie in nieuwe of bestaande gebouwen). Montagesystemen met één straal hebben een spanbreedte van 12 ft (3,66 m) zodat er geen tussenpalen nodig zijn. Er zijn geen betonnen constructies nodig zodat dit systeem een uitstekende keuze is voor een modernisatie.

Flexibel ontwerp – zeer geschikt voor alle rassen melkvee, waaronder jongvee. Instelbare ligboxbreedte en schoftboomhoogte voor bewegingsvrijheid van het vee. Het systeem is beschikbaar met één of twee rijen en kan worden uitgebreid naar 3 rijen, 4 rijen, 6 rijen of een andere gewenste stalinrichting.

Kussenkruisklem – innovatief ontwerp, patent in aanvraag voor uitmuntende duurzaamheid. Het inzetstuk van rubber scheidt en dempt de buizen en voorkomt verdraaiing. De klemmen blijven stevig zitten zodat loopstalonderhoud wordt verminderd.