MVM Mixer: de juiste mix is cruciaal

Met de MVM Mixer heeft GEA een hoogwaardige voermenger ontwikkeld die automatisch voeren op uw bedrijf nog efficiënter maakt en een perfecte aanvulling vormt op onze feeders.

Flexibel en geschikt voor elk systeem: de MVM-voermenger mengt het voer voorzichtig en doelmatig.

De voermenger vormt de kern bij gemengd voeren. Hij mengt de basiscomponenten in het voermengsel tot het uiteindelijke rantsoen en bespaart u hiermee veel werk. Eén apparaat voor automatisch voeren levert een enorme bijdrage om uw werkdruk te verminderen en maakt uw tijd vrij voor ander belangrijke werk. Met de MVM Mixer heeft GEA een hoogwaardige voermenger ontwikkeld die automatisch voeren op uw bedrijf nog efficiënter maakt en een perfecte aanvulling vormt op de feeders. Hij is compatibel met geautomatiseerd voeren met een transportband of feeder.

Voordelen van de MVM Mixer voor automatisch voeren:

  • Mengt volledig automatisch, snel en zorgvuldig. 
  • De structuur van het voer blijft gehandhaafd.
  • Lange levensduur en weinig onderhoud.
  • Modulair systeem: u kiest de grootte van de menger en de positie van de voeruitlaat.
  • Compatibel met geautomatiseerde voersystemen met transportband en automatische voeren.

Voer mengen: voorzichtig en volautomatisch met de MVM Mixer van GEA
De bijzondere kracht van de MVM Mixer is de omzichtige werking: hij mengt alle soorten voer gelijkmatig met behulp van grote vijzels in de menger. Er wordt zodoende een voermengsel geproduceerd dat door de koeien kan worden opgenomen en verteerd. Hierdoor levert automatisch voeren met de MVM Mixer een directe bijdrage aan de verbetering van de melkkwaliteit op uw bedrijf. Het type voer, of het nu kuilvoer, hooi of stro is, is niet van belang. Ook de omvang en vorm van de baal maakt geen verschil, want de kegelvormige vijzels in de MVM Mixer kunnen elke grootte of vorm aan. Automatisch voeren met de MVM Mixer bespaart u de moeizame taak van het kleinmaken van balen.

MVM Mixer: onderhoudsvrij en duurzaam, dankzij de materialen van topkwaliteit en het slimme ontwerp
Met de MVM Mixer bespaart u intensief onderhoud. GEA gebruikt duurzame en sterke materialen, zoals roestvrijstaal, en vertrouwt op apparatuur van topkwaliteit voor het aandrijven van de wormwielen. Verder verzekeren grote rollagers in oliebad het perfecte, stille functioneren van de MVM Mixer en besparen u extra onderhoudswerk.

Flexibel systeem voor gemengd voeren, dankzij het modulaire ontwerp van de MVM Mixer
Als systeemleverancier heeft GEA de MVM Mixer voor automatisch voeren zo ontworpen dat deze naadloos kan worden toegepast op uw bestaande systeem. U kunt zelfs kiezen uit verschillende versies van de MVM Mixer, met een variërende grootte en positie van de voeruitlaat. Afhankelijk van de eisen van uw melkveebedrijf kunt u capaciteiten kiezen die variëren van 8 tot 30 kubieke meters.

De voeruitlaat via de transporteur kan aan zowel de zijkant als de voorkant worden geplaatst. Tegelijkertijd kunt u de helling van de transporteur aanpassen aan uw gemengd voersysteem - ongeacht of u voor het voeren de Belt Feeder, de automatische Free Stall Feeder of de Mix Feeder gebruikt. Dankzij het modulaire systeem kunt u gebruik maken van volautomatisch voeren in uw stal - van de opslag van de voercomponenten tot het mengen en gelijkmatig distribueren van voer.