MultiDos Hanskamp

Automatische, exacte en individuele vloeibare toevoegingen aan krachtvoer.

Voorkom slepende melkziektes en verhoog de gezondheid en melkproductie van uw koeien met MultiDos.

MultiDos, doseren van vloeibaar krachtvoer en additieven
Gezonde koeien, dat wil iedere veehouder. Gezonde koeien dragen immers bij aan een financieel gezond bedrijf. Door vloeibaar krachtvoer en additieven toe te voegen aan het rantsoen is het mogelijk om een negatieve energiebalans bij uw koeien te voorkomen. Hanskamp heeft speciaal voor alle veehouders die vloeibaar krachtvoer en additieven naast het krachtvoer willen verstrekken de MultiDos ontwikkeld. Deze MultiDos is de opvolger van de vertrouwde PropyDos.

Gezonde koeien, gezond bedrijf

Iedere koe heeft een andere voederbehoefte. Door iedere koe de juiste hoeveelheid voedingsstoffen te geven, is de koe in staat om optimaal te produceren. Naast het basisrantsoen is het soms nodig om een koe iets extra's te geven. Bijvoorbeeld op het moment dat een koe start met de lactatie. Het is onomstotelijk bewezen dat wanneer we een verse koe vloeibare energie geven deze koe geen symptomen van slepende melkziekte meer vertoont, gezonder is en meer melk produceert. Met de MultiDos kan iedere veehouder de koe die het nodig heeft wat extra's geven, dit kan zowel preventief als curatief. Een gezonde veestapel zorgt voor lage veterinaire kosten en hogere melkopbrengsten. Het resultaat: Gezonde koeien die zorgen voor een gezond bedrijfsresultaat.

Automatisch en exact doseren
Met de MultiDos is het mogelijk om iedere koe individueel de juiste hoeveelheid vitamines, mineralen en vloeibare energie te verstrekken, aangestuurd als 3e of 4e voersoort. U koppelt de MultiDos direct aan uw krachtvoerstation of melkrobot, u geeft aan welke koeien welke hoeveelheid vloeibaar krachtvoer nodig hebben en het doseersysteem doet de rest. De praktijk heeft bewezen dat koeien op deze manier het product uitstekend opnemen. Deze MultiDos is zo ontwikkeld dat het  ongeacht de buitentemperatuur altijd dezelfde hoeveelheid vloeistof doseert. Bij temperaturen tussen de 35°C en -5 °C  worden de vloeistoffen zonder problemen weggepompt. Dit kan dankzij de speciale HanskampQualityTube.

Past altijd!
Elke MultiDos container biedt plaats voor 2 MultiDos pompeenheden. Ideaal wanneer er twee voerstations naast elkaar staan. Dankzij de ruime transparante container van 30 liter is in één oogopslag te zien hoeveel vloeibaar krachtvoer er nog beschikbaar is. Het is zelfs mogelijk om een vlotter aan te brengen waardoor de container automatisch bijgevuld wordt. Wilt u de MultiDos pompunit aan de wand te bevestigen? Dit kan door middel van de behuizing die aan de muur bevestigd kan worden. Door deze wandbevestiging is deze MultiDos eenvoudig te combineren met uw melkrobot.