MonoBox R9500 melkrobot

De GEA MonoBox biedt professionele zuivelproducenten de grootste voordelen bij geautomatiseerd melken, doordat er per box 70 koeien kunnen worden ondergebracht. Dit maakt middelen vrij om uw dagelijkse planning en werkroutines flexibeler en effectiever te maken. Het moderne, functionele ontwerp van de MonoBox, het grote touchscreen-display en de voorbeeldige ergonomie leveren een sterke vereenvoudiging van de gegevensbewaking op, en de handbediende ondersteuningskenmerken maken het bijzonder gemakkelijk om koeien met speciale behoeften te handlen.

Hoge productiviteit en grondige dierverzorging
De MonoBox melkstalmodule garandeert een uitstekende doorvoer, terwijl het hele melkproces plaatsvindt binnen de beschermende melkbeker. Elke stap – van de bevestiging van het melkstel tot de reiniging en stimulatie van de spenen, het voormelken en melken – is onderdeel van een soepele, uniforme procedure. Het dipproces zorgt voor de ideale uierbescherming en -verzorging, zodat de algehele gezondheid van de dieren wordt verbeterd. Met GEA’s MonoBox kunt u vertrouwen op een hoge productiviteit en superieure melkkwaliteit, omdat u kunt beschikken over een gezonde veestapel met een hoge melkopbrengst, met een minimale benutting van middelen, water en energie. 


Past perfect in uw stal
Verbeter uw stalindeling om het beste uit elk aspect van al uw werkroutines te halen. De MonoBox kan naadloos worden geïntegreerd in uw voorkeursconcept. De compacte, open module zorgt voor ruim comfort voor elk dier, en in zo'n kalme, comfortabele omgeving raken koeien snel gewend aan een relaxte, ritmische cyclus van voeren - rusten - melken. Optionele poortbesturingsoplossingen sturen dieren die speciale aandacht behoeven naar de gewenste stalsecties. Met behulp van de MonoBox kunnen uw dagelijkse veestapelmanagementactiviteiten kunnen in no-time worden uitgevoerd. 

Artikel Melk van het Noorden

Automatisch melken zet al maar door. Uit cijfers van de Stichting Kwaliteitszorg Onderhoud Melkinstallaties (KOM) in Dronten blijkt dat één op de vijf Nederlandse melkveebedrijven inmiddels met een automatisch melksysteem werkt. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van automatische melksystemen volgen elkaar in rap tempo op. GEA Farm Technologies heeft in het oosten van Duitsland inmiddels acht onbemande draaimelkstallen geïnstalleerd, variërend van 28- tot 40-stands uitvoeringen. 'Die carrousels draaien op bedrijven met meer dan 400 koeien. Ze kunnen concurerren met arbeidskrachten van € 30 per uur', stelt Rudi Groenendal, verkoopadviseur en projectbegeleider bij GEA-dealer Melkmachine Centrum Noord (MCN) in Drachten.

GEA ontpopt zich meer en meer als de nieuwe macht in robotland. Dat doet het met meerdere smaken. GEA levert al langer de MIone, een melkrobot met een modulair boxensysteem. In Duitsland en Canada realiseerde GEA een aantal onbemande draaimelkstallen, variërend van 28- tot 60-stand uitvoeringen. In Nederland is Hollander te Gasteren één van de eerste projecten met 3 stuks MonoBox enkelbox melkrobots. "De compactheid van het melksysteem, de vele meetmogelijkheden per melkkwartier, de zuinigheid in water en energie en dat alle uierbehandelingen in de beker plaatsvinden vind ik belangrijke voordelen", aldus de melkveehouder.

Bron: Melkvee