Mix Feeder: de volautomatische voereenheid

Voeren, rantsoen voeren en automatisch voeren zijn sleutelwoorden voor elk melkveebedrijf. GEA kan u in dit proces ondersteunen met de automatische voermengwagen Mix Feeder. Met verfijnde functies en een hoge efficiëntie organiseert deze geautomatiseerde voermengwagen het voerproces in de stal.

Belangrijkste voordelen van rantsoen voeren (d.w.z. voeren met een compleet gemengd rantsoen):

  • Het voer wordt automatisch gemengd en gedistribueerd.
  • Het voeren en distribueren gebeurt per voergroep.
  • Er kunnen in totaal 15 verschillende voergroepen worden ingesteld.
  • Ruimtebesparende integratie, ook in loopstallen met voergangen die groter zijn dan twee meter.
  • Aangepast gemengd voeren: 3 energie-efficiënte modellen, afhankelijk van het toepassingsgebied en de omvang van de veestapel.
  • Het is mogelijk om in totaal 15 verschillende voergroepen in te stellen, en 9 voercomponenten voor elke groep.
Mix Feeder
Stel voerschema's op om het welzijn van elke individuele groep veilig te stellen: vers voer voor alle delen van de schone voerruimte
Ruimte op de kleinste plekken: minimale inspanningen om de voermagazijnen te vullen

Automatisch voeren met Mix Feeder
Automatisch voeren met de Mix Feeder spaart veel tijd en moeite. De Feeder weegt niet alleen het voer voor rantsoen voeren af, maar mengt en verdeelt het ook door middel van de geïntegreerde systeemcontroller. Deze verzekert dat elke groep koeien het juiste rantsoen krijgt, of het nu hoogproductieve koeien, droogstaande koeien of vaarzen zijn. De Mix Feeder haalt vervolgens voer in exact de juiste verhoudingen uit de voerbunkers en maakt de gewenste voermix.

Gemengd voeren van GEA: perfecte mix direct op de voergang
Om te verzekeren dat elke groep koeien het best mogelijke voer krijgt, stelt u aparte zones in op de voertafel. Dit betekent dat iedere koe op uw melkveebedrijf de perfecte voeding krijgt. Door gebruik te maken van de Mix Feeder hebben de koeien aanzienlijk minder stress. De weeg-, meng- verdeel- en voerprocessen maken geen geluiden die onrust teweeg kunnen brengen onder uw vee. Verder kunt u de voerwagen instellen zoals u dat wilt. U heeft volledige controle over het voerproces, en de mogelijkheid om de mengsels voor afzonderlijke groepen dagelijks bij te stellen. Per dag kunnen er tussen de 20 en 30 ladingen worden ingesteld, zodat u de voordelen van frequente cycli kunt benutten. Door deze manier van voeren kunnen u en uw personeel meer tijd investeren in andere taken in het bedrijf, en daarnaast helpt het automatische voeren ook te voorkomen dat de koeien in de stal overvoerd worden.

Automatisch voeren met GEA: schoon, snel en hygiënisch
Efficiëntie is niet de enige sleutelfactor bij automatisch voeren. Ook de hygiëne is van het grootste belang. De aan rails bevestigde Mix Feeder hangt vlak boven de voergang om het voer te verspreiden. Dit heeft als voordeel dat er geen vuil binnengebracht wordt via wielen. Zodoende vermindert TMR-voeren de kans dat het voer verontreinigd wordt. U doet uw voordeel met schoner voer, gezondere dieren en een grotere melkopbrengst.

Mix Feeder procesdiagram