Mix & Carry: automatisch voeren, mengen en verdelen

Laat het over aan de professionals: Mix & Carry is het betrouwbare, automatische systeem dat het allemaal doet: wegen, mengen en verdelen. Het ontlast de boer en zorgt voor volledige productiviteit, zodat u melk van topkwaliteit kunt produceren!

Automatisch voeren en mengen: de Mix & Carry is een volautomatisch voerwagen die twee werkprocessen combineert en uw werkdruk drastisch vermindert.

Wegen, mengen en verdelen: al deze klussen worden door de automatische voerwagen Mix & Carry van GEA uitgevoerd. Met automatisch gemengd voeren wordt u arbeidsintensief werk bespaard en is verder een optimale controle tijdens het voeren mogelijk. Dit levert hogere melkgiften op en grote besparingen in de voerkosten.

Automatisch voeren: computergestuurd, nauwkeurig en mogelijk voor afzonderlijke groepen
  • De MVM-voermenger van 6,5 m³ mengt het voer en zet het klaar voor automatische verdeling.
  • De feeder voert bepaalde groepen geheel volgens uw eisen.
  • Het is mogelijk om in totaal 15 verschillende voergroepen in te stellen, en 30 voercomponenten voor elke groep.

Efficiënt handmatig gemengd voeren is tijdrovend, omdat elke groep op uw melkveebedrijf een verschillend, individueel voermengsel krijgt dat apart wordt samengesteld en naar de juiste koe moet worden gebracht. De Mix & Carry-voerwagen voert deze werkfasen voor u uit en belast u daardoor aanzienlijk minder.

Mix & Carry
Verse energie: de mixer en de feeder werken hand-in-hand om geconcentreerd voer van hoge kwaliteit te verwerken
 

Computergestuurd mengen en voeren met regelmatige intervallen
De Mix & Carry-voerwagen kan moeiteloos worden geprogrammeerd vanaf uw computer. U stelt de hoeveelheden voer en de mengverhoudingen vast die de verschillende groepen van uw veestapel ontvangen, en op ieder moment. Na de programmering stelt de voerwagen zelf het rantsoen samen en verdeelt het op de juiste plaatsen op de voergang. Naast de tijdbesparing zijn er nog andere voordelen: het voeren gebeurt altijd op het juiste moment en in de juiste verhoudingen, en verzekert dus voor elke koe een gezonde voeropname. Nauwkeurig voeren met de optimale hoeveelheden verlaagt ook de voerkosten.
Het continu mengen zorgt ervoor dat het voer altijd vers en vrij van fermentatie is. De koeien genieten van het high-energy voer en de schone voerplaatsen spreken voor zich: Uw koeien krijgen altijd de juiste voeding en belonen u met melk van topkwaliteit!

Schone feiten: Vrij opgehangen voerdistributiesysteem boven de voervloer
Voer voor elke specifieke groep wordt gedistribueerd vanaf de voerbunkers
Grote capaciteit: het vullen van de voerbunkers naar behoefte vereist een minimale inspanning

Het automatische voerproces registreert ook statistische data en voorziet u van belangrijke gegevens
Door het computerondersteund voeren registreert u automatisch het voerverbruik en de mengverhoudingen. Aan de hand van de opgeslagen gegevens kunt u het voerproces optimaliseren en de ingrediënten nauwkeurig bewaken, afhankelijk van het voer. De Mix & Carry van GEA doet niet alleen het meeste werk voor u, maar helpt u ook bij de analyse en optimalisatie van uw workflow - zodat uw melkveebedrijf in de toekomst nog betere resultaten behaalt.

De allesomvattende oplossing voor gemengd voeren: een modulair, ruimtebesparend systeem
De Mix & Carry is onderdeel van een modulair systeem voor gemengd voeren, bestaande uit een stationaire voermenger, voerbunkers voor basisvoeropslag en software. Door afzonderlijke modules met elkaar te combineren, bijvoorbeeld de Mix & Carry feeder en de GM17 of MM8 voerbunkers, kunt u het rantsoen in dit modulaire systeem zo ontwerpen dat het aan uw behoeften voldoet. De computerbesturingsunit stelt u in staat altijd controle te houden over de modules en vormt het kernelement bij gemengd voeren. Daarnaast bespaart u ruimte vanwege het superieure ontwerp van de feeder: de Mix & Carry heeft slechts een voergang van twee meter breed nodig en kan voer verdelen naar beide kanten. Verhoog uw productiviteit op een kleiner oppervlak!

Mix & Carry procesdiagram