Ligboxafscheidingen

Bij de keuze van ligboxen voor uw koeien zijn zowel dierenwelzijn als de efficiënte exploitatie van de stal belangrijk. U dient daarbij ook rekening te houden met de minimale en aanbevolen afmetingen voor de ligboxafscheidingen (zie onderstaande tabel).
Ligboxen van GEA Royal De Boer zijn niet alleen ontworpen om u optimaal gebruik te laten maken van de beschikbare ruimte, maar ook om het comfortniveau voor de koeien te verhogen. De productenlijn biedt een breed scala van ligboxafscheidingen aan die voor elke boerderij een passende oplossing bieden. De ligboxen zijn afgestemd op de natuurlijke bewegingspatronen van de koeien en zorgen ervoor dat hygiënische maatregelen zonder belemmeringen uitvoerbaar zijn. Resultaten tonen aan dat GEA Royal De Boer ligboxen een bijdrage kunnen leveren aan een verhoging en consolidatie van de melkproductie. De volgende maatregelen zijn genomen om veilig te stellen dat de ligboxen de natuurlijke bewegingspatronen van de koeien faciliteren:

  • Ruimte voor voorwaartse bewegingen: volop ruimte voorin om onbelemmerde beweging mogelijk te maken, vooral bij het opstaan.
  • Vrij van obstakels: een ontwerp zonder obstakels voorin voorkomt botsingen.
  • Diervriendelijke sturing: met een kniekering en een perfect gepositioneerde schoftboom.
Aanbevolen afmetingen voor de ligboxafscheidingen

2-D Optima

undefined De 2-D Optima ligboxafscheiding biedt uitstekende bewegings-vrijheid aan de voorzijde en de zijkanten. De unieke Optima-knik (verlaagde frontbuis) zorgt ervoor dat de koe haar meest comfortabele positie vindt.
Noch de frontstangen, noch de afscheidingen belemmeren de voorwaartse beweging van de koe, als die opstaat.

Combi Comfort

undefined De Combi Comfort ligbox-afscheiding is uitermate geschikt voor diepstrooisel- of zand-ligbedden. Zowel de hoogte als de breedte van de Combi Comfort beugels is verstelbaar en zij zijn verkrijgbaar als standaard uitvoering en als High Neckrail. Dit biedt u meer flexibiliteit bij het ontwerp van de ligboxen en biedt de koeien meer comfort.

Zwevende R

undefined De zwevende R-ligboxafscheiding is gemaakt van 2" gasbuis (60,3 x 3,65 mm), biedt optimale flexibiliteit en mobiliteit en kan eenvoudig worden gemonteerd. Het grote kopgat vanaf het ligbed maakt het opstaan voor de dieren gemakkelijker. De vorm van de afscheiding geeft goede sturing aan de dieren, waardoor ze rechter in de box liggen.

Single Beam

Onbelemmerde ligruimte, maximale bewegingsvrijheid en betere toegang tot de ligboxen. Met dit doel introduceerde GEA de Single Beam. Dit geoptimaliseerde, zwevende montagesysteem is met name geschikt voor diepstrooiselstallen.Standbuizen

undefined Standbuizen van GEA Royal De Boer zijn ontworpen voor eenvoudige montage van de ligboxafscheidingen.
Daarnaast wordt het koecomfort vehoogd door de verstelbare bevestigingshoogte van de ligboxafscheidingen.Schoftboombuizen

undefined De gebogen schoftboombuis is ontworpen voor gebruik in ligboxstallen. Koeien die recht liggen en correct gepositioneerd zijn aan de achterzijde van de ligbox blijven schoner en verstoren hun buren minder. In combinatie met een ligboxafscheiding zorgt de schoftboombuis ervoor dat de koeien in een rechte positie in de stal worden geleid.