Koeltank VCool

Met de verticale melktank VCool kunt u nog grotere hoeveelheden melk opslaan op het kleinste oppervlak - zorgvuldig en veilig, zowel binnen als buiten.

Om melk op te slaan heeft u een geschikt systeem nodig. De melk moet met zo weinig mogelijk inspanning veilig gekoeld en opgeslagen worden. Zo kunt u een hogere melkkwaliteit waarborgen. De VCool silotank maakt deel uit van de Total Solutions-strategie van GEA en is modulair uitbreidbaar met verschillende extra’s en componenten.

Om aan individuele eisen te voldoen, kan de VCool melktank worden besteld in verschillende maten. U kunt kiezen uit zes verschillende varianten, met volumes van 15.000 tot 35.000 liter. Als zodanig is de VCool in staat om te voldoen aan de eisen van zowel kleine als grote bedrijven. Verder bieden wij u verschillende koelsystemen en extra’s, zoals bijvoorbeeld de monstername.

Melk koelen en opslaan op een oppervlak van slechts 14 m²
De grootste kracht van de VCool is haar constructie. Als silotank maakt zij het mogelijk om grotere hoeveelheden melk op te slaan op een betonnen basis van slechts 14 m². De tank zelf heeft een doorsnede van maar drie meter - ongeacht de capaciteit. Dankzij de silotankconstructie heeft u nog een groot voordeel: door de verticale positionering wordt verzekerd dat de tank altijd helemaal geleegd wordt. Hierdoor is er minder tijd en geld nodig voor de reiniging. De melktank is gemaakt van roestvrijstaal met een dubbelwandige constructie voor een lange levensduur.

Melk koelen met een efficiënt koelsysteem naar keuze
Als systeemleverancier kunnen wij u ook compatibele koelsystemen bieden voor een zorgvuldige melkopslag. Als het gaat om koelen, heeft u de keuze uit verschillende oplossingen voor de hoogste efficiëntie voor verschillende melkvolumes. Koelen van melk gebeurt aanzienlijk energie-efficiënter met de nieuwe scroll-compressoren, en door deze te gebruiken kunt u tot 13% energie besparen. Het koelsysteem wordt automatisch bestuurd. Hierin wordt voorzien door de EXPERT-besturingsunit die stijgende temperaturen registreert en het koelsysteem opstart. Het EXPERT-besturingssysteem vervult ook andere functies voor de VCool-melktank, zoals automatische reiniging na het aftappen van de melk en continu roeren zonder de vetmoleculen te vernietigen.

Efficiënte, vriendelijke reinigingssystemen voor de VCool-melktank
De VCool-melktank is uitgerust met een intelligent reinigingssysteem om een hoge kwaliteit van de melkproductie te verzekeren. De kern wordt gevormd door een grote sproeier met zes wateruitlaten die het reinigingswater door de hele tank verspreidt. Om te verzekeren dat er geen water binnendringt dat de melk kan verontreinigen tijdens de opslag, is deze voorzien van een geoctrooieerde veiligheidsklep. Een vulniveaumeter voorkomt dat de uitlaat sluit tijdens de reiniging, en verzekert verder de optimale concentratie van het reinigingsmiddel. Met behulp van de EXPERT-besturingsunit kunt u de reinigingsprocessen regelen en dus de werklast reduceren bij het opslaan en koelen van melk op uw bedrijf. Zoals gebruikelijk kunt u de VCool ook uitbreiden met modulaire units.

De voordelen van het koelen van melk met de silotank VCool van GEA:

  • Ruimtebesparende opslag op een klein oppervlak.
  • Leverbaar in maten van 15.000 tot 35.000 liter.
  • Robuust, weerbestendig roestvrijstalen ontwerp voor een lange levensduur en opslag in de buitenlucht.
  • Zorgvuldige opslag van melk dankzij een roerwerk en efficiënt reinigingssysteem.
  • Een hermetisch dicht, volledig gelast vat met dubbele wand als bescherming tegen water in de isolatie.
  • Verschillende koelunits en extra’s leverbaar.