Koeltank TCool

De opslag van melk is een zeer belangrijke factor van de melkveehouderij. Alleen door de melk te koelen kan de kwaliteit honderd procent worden gehandhaafd. De oplossing van GEA: de TCool melktank met horizontale opslag.

De efficiëntie waarmee u melk kunt koelen en opslaan wordt duidelijk als we naar de statistieken kijken. De TCool melktank voorkomt de vorming van thermische bruggen en beperkt de temperatuurstijging tot 0,5°C over een periode van 12 uur. 

Melk opslaan en koelen: nooit eerder zo toegesneden op uw eisen als met de GEA melktank
U kunt de melk koelen met een van de in totaal 24 verschillende varianten en capaciteiten van de TCool melktank – van 1010 tot 33.500 liter. De voordelen:

  • Melk koelen: u bespaart energie dankzij de melktank.
  • De tank kan efficiënt worden schoongemaakt.
  • Het elektronische EXPERT-besturingssysteem is eenvoudig te bedienen.

De koeling is gestandaardiseerd en levert de hoogste veiligheid voor perfecte melkkwaliteit. U bedient en beheert de melktank met EXPERT. Met een wereldwijd bewezen melkmeetsysteem kunt u een nauwkeurigheid bereiken van +/- 0,2 % bij 4 °C. De metingen worden onmiddellijk en precies weergegeven op een digitaal display.

Melk opslaan: excellente reiniging voor melkproductie
Welke tank u ook besluit te nemen: een volledige drainage aan het einde van het reinigingsproces is mogelijk met een hoogwaardige verticale pomp. Hiermee wordt voorkomen dat de melk bevriest, waardoor de kwaliteit zou kunnen verminderen. Een inlaatfilter op de pomp voorkomt dat de sproeikop verstopt raakt, en biedt extra bescherming voor de pomp.

De algemene dosering van reinigingsmiddel vindt plaats met de pomp. Hierdoor wordt rechtstreeks contact met reinigingsmiddelen voorkomen en heeft u als extra voordeel dat de hoeveelheden precies zijn afgemeten. Het EXPERT-besturingssysteem kan veranderingen van reinigingsmiddel aan, wat u tijd bespaart en verhindert dat u in contact komt met sterke reinigingsmiddelen, die gevaarlijk kunnen zijn voor uw gezondheid. Bij de opslag en het koelen van melk kunnen er verschillende vormen van verontreiniging optreden, waardoor het noodzakelijk wordt om diverse reinigingsprocessen te gebruiken. 

Kies tussen alkalische en zure reinigingsmiddelen. Desgewenst is ook desinfectie met een derde pomp mogelijk.

Melk koelen en opslaan, en de belangrijkste gegevens bewaren
Breid de functies van het EXPERT-systeem uit met de praktische EXPERTISE-software. Uw voordelen: Het systeem kan gemakkelijker worden onderhouden door onze technici, en gegevens zoals koel- en reinigingstemperaturen kunnen worden opgeslagen met één muisklik. Gegevens en bedrijfsprocessen kunnen worden geregistreerd gedurende een lange periode en deze informatie kan jarenlang worden opgeslagen. De gegevens die gedurende de laatste twee maanden zijn opgeslagen kunnen worden gedownload. Hierdoor krijgt u een nog grotere controle over de melktank en melkproductie. Het is ook mogelijk de gegevens te bekijken via DPNet.

De belangrijkste kenmerken van de melktank:

  • De melktank is leverbaar in 24 varianten: een grote selectie voor op maat gemaakte melkkoeling.
  • Melktank met isolatie van topkwaliteit.
  • Individueel geconfigureerde melkingang: met inlaat van bovenaf, onderaf, aan de voorkant of de achterkant.
  • Duurzame verdampers: hoge betrouwbaarheid van de melkopslag dankzij constante kwaliteitscontrole.

Superieure reinigingstechnologie. Een Turbo-roterende diffusor en een zachte roerder werken samen als een team, om de goede kwaliteit en smaak van de melk te bewaren.

1. AED voorspoelen en voorspoelen
2. Hoofdspoelen en doseren
3. Naspoelen en AED naspoelen