Industriële GEA voorkoeler

Deze industriële GEA voorkoeler met een uitzonderlijk hoog rendement is voorzien van twee volledig gegalvaniseerde gepoedercoate kopplaten.

De koelplaten zijn vervaardigd van hoogkwalitatief gepolijst RVS met een uitgekiend profiel, zodat maximale warmteuitwisseling tijdens het melken en optimale wervelingen tijdens de reiniging ontstaan. Hierdoor zijn maximale koeling en optimale reiniging gegarandeerd.

Sterke pluspunten t.o.v. alle andere voorkoelers zijn zijn extreme koelcapaciteit en zijn enorm lage stromingsweerstand. Dit laatste is vooral van belang tijdens de reiniging van de melkinstallatie, hier is namelijk het pompvolume van de melkpomp van cruciaal belang. Hierdoor is de GEA industriële voorkoeler de ideale voor koeler voor maximale energiewinst en minimale invloed op de reiniging. Zo zijn melktemperaturen van 11°C tot 16°C eerder regel dan uitzondering. Deze koelers werken volgens het tegenstroom principe, hebben een toelating voor bronwater van veedrinkwaterkwaliteit en worden minimaal voorzien van een 5/4 waterventiel dat schakelt met de melkpomp.

De voorkoeler kan ook worden gebruikt in combinatie met ijswater. Dit voor een nog snellere afkoeling.

De voordelen van de industriële voorkoeler van GEA:

  • Universele montage:  kan worden bevestigd op de vloer of aan de muur.
  • Duurzaam en gemakkelijk te reinigen.
  • De platen zijn van 316-TL roestvrijstaal. Het frame bestaat uit 304-TL roestvrijstaal.
  • Verkrijgbaar in de capaciteiten 1.000 tot 15.000 liter per uur (meer op aanvraag).