Feedstation Walk-Through Hanskamp

Koecomfort ten top met dit unieke doorloopvoerstation.

Dit is het enige voerstation in zijn soort, waarbij er geen sprake is van tegennatuurlijke bewegingen waardoor stress en pijn aan de klauwen bij de koeien wordt voorkomen.

FeedStation Walk-Trough
Hanskamp heeft het krachtvoerstation naar een hoger niveau gebracht. Met de ontwikkeling van een voerstation dat de koe via de voorzijde kan verlaten, springen de engineers van Hanskamp in op het natuurlijke gedrag van de koe.

Bij veel voerstations moeten de koeien achterwaarts het station verlaten. Hierbij wordt regelmatig op de koe ingebeukt door koeien in de voergang; beschadigingen aan uier en poten tot gevolg. Ook worden de klauwen vaak onnodig belast door de draaiende beweging die de koe maakt om het voerstation te verlaten.

Koecomfort
Hanskamp heeft daarom de oplossing! Met het doorloopvoerstation, de FeedStation Walk-Trough verlaat de koe voorwaarts het voerstation. Zo heeft zij direct kans om zich te verdedigen met haar kop. Bovendien worden klauwen en beenwerk minder belast.
Bijkomend voordeel is dat vooral ranglagere koeien zich veiliger voelen. Door het sluiten van de krachtvoerbox kan de koe in alle rust haar portie krachtvoer opnemen.

Hoe het werkt
Is de koe klaar met vreten, dan gaan beide hekken omhoog. Het achterste hek gaat langzamer omhoog, hierdoor kan de koe het voerstation veilig verlaten.
Het FeedStation Walk-Trough is zo ontwikkeld dat de koe recht het voerstation kan verlaten. Ook zijn er geen scharnieren of andere obstakels aan de binnenkant van het voerstation. Zo is de koe optimaal beschermd.

Open karakter
Het open karakter van het FeedStation Walk-Trough maakt dat de koe contact houdt met het koppel. Hierdoor is aanleren niet nodig. De koeien zien van elkaar de werking van het FeedStation Walk-Trough.
Wanneer een koe de FeedStation Walk-Trough via de voorkant verlaat, kan een andere koe er via de achterkant inlopen. Hiermee creëer je optimaal koeverkeer.

L'port sluithek & PipeFeeder voerdosator
Dankzij de twee L'port sluithekken die gemonteerd worden op het FeedStation, wordt het FeedStation veilig afgesloten. Zodra een koe het FeedStation inloopt, sluiten beide hekken. De snelheid van sluiten is in te stellen. Door het ergonomische model van het FeedStation heeft de koe alle ruimte om veilig te eten. Het is mogelijk om twee voersoorten te verstrekken middels de PipeFeeder krachtvoerdosators. Door het slimme anti-mors systeem, vallen er, na de krachtvoergift, geen brokken meer in de voerbak. Hierdoor wordt het stoten tegen de voerautomaat voorkomen.