Classic 300 en Classic 300 E

Voor een hoge melkcapaciteit moet het melkstel goed aan de uier sluiten, net zoals een goede schoen rond de voet. En iedere uier is anders!

Het melkstel is het punt waarop de machine aan de koe wordt bevestigd. Aan de ene kant moet het melkproces zo efficiënt mogelijk verlopen, maar aan de andere kant moet er geen letsel worden toegebracht aan de gevoelige uiers van de koe. De Classic 300 en 300 E melkstellen voldoen aan beide vereisten en bieden een aantal belangrijke voordelen.

Een overzicht van de voordelen van de Classic 300 en Classic 300 E melkstellen:

  • Directe melkstroom zonder onnodige omleidingen: voor voorzichtige melkbehandeling.
  • Kan flexibel worden uitgebreid als onderdeel van een modulair systeem.
  • Sluit perfect aan de uier: optimaal uitmelken, hogere capaciteit, vermindering van luchtinslag en betere aansluiting aan de spenen.
  • Ergonomisch werken.
  • Duurzame, voedselveilige materialen die gebouwd zijn om lang mee te gaan en die bestand zijn tegen zuren en stoten.
  • Classic 300 E melkstel: gespecialiseerd melkstel voor smallere spenen.

GEA heeft de Classic 300 en Classic 300 E melkstellen ontworpen om sterk en toch comfortabel te zijn. Ze zijn zacht voor de uier en zorgen dat de melk snel en efficiënt uitstroomt. De koe staat bij ons altijd centraal: het melken verloopt snel en stressvrij. Dit garandeert dat daaropvolgende melkprocessen ook leiden tot een hoge opbrengst en dat de koe consequent grote volumes hoogwaardige melk geeft.

Classic 300 en Classic 300 E melkstellen: duurzame materialen, gemaakt om lang mee te gaan
De Classic 300 en Classic 300 E melkstellen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zodat de producten lang meegaan. GEA gebruikt roestvrijstaal en silicone, dat bestand is tegen zuren en zich perfect vormt naar de uier. Het roestvrijstaal is stootvast en makkelijk te reinigen, waardoor de latere werkstappen veel makkelijker worden.

Een belangrijk voordeel van het Classic 300 melkstel is zijn modulaire ontwerp: u kunt het uitbreiden en aanpassen naar uw behoeften. Hierdoor verloopt het melken met de Classic 300 en Classic 300 E melkstellen altijd vlot, zelfs als de uiers een ongewone vorm hebben.

Classic 300 melkstel voor normale uiers en Classic 300 E voor smallere spenen
Sommige koeien met een hoge melkproductie hebben smallere spenen, vaak in de achterste kwartieren. De Classic 300 E helpt u deze dieren even goed te melken als de andere. Het melkstel heeft een melkklauw met nauwere bevestigingen voor de achterste kwartieren. Als leverancier van totaaloplossingen biedt GEA elk melkstel als modulair systeem aan, zodat u uw Classic 300 / Classic 300 E eenvoudig kunt aanpassen aan de verschillende uiervormen binnen uw veestapel.

Past op elke speenpositie
De Classic 300 is het meest geschikt voor normale en brede speenposities. Ook bij grote uiers past het melkstel de melkbekers aan tot een optimale speenpositie, waardoor melken met een comfortabel laag vacuüm verzekerd is.
Omdat de afstand tussen de achterste spenen in een moderne hoogproductieve koe steeds kleiner is geworden, heeft GEA Farm Technologies de Classic 300 E ontwikkeld. Met zijn nauwere positionering van de korte melkslangen biedt dit melkstel een perfecte pasvorm voor de achterste kwartieren van deze koeien.